Dessertvin

Välkommen till DESSERTVINER.SE, en webbsida om Dessertvin.

Avsluta måltiden med en god dessert och ett passande vin. Det finns inget bättre och enklare sätt. Man får en fin rund avslutning som höjer måltidens gastronomiska upplevelse. När du upptäcker detta kommer du aldrig att fortsätta med det torra vinet till desserten. Sötman i desserten och vinet gör att man piggnar till efter huvudrätten, och man får en mycket fin avslutning av måltiden. Kaffe och kaka kan vänta någon timma.

Detta är en sida om viner till desserten, tipps om lyckade kombinationer och vad man skall undvika. Huvudregeln är att vinet skall vara sötare än desserten, annars upplevs vinet som torrt och surt. Till påtagligt syrliga desserter kan man välja ett vin med mindre sötma. Men dessa ”dessertviner” kan med fördel användas i andra sammanhang. Prova en väl kyld Sauternes som välkomstdrink, eller till en förrätt av grönpepparpatén.

Öhman

Anders Öhman

Det finns inga dessertviner.

Det finns inga dessertviner skriver Öhman i sin blogg Öhmans mat och vin den 3 augusti 2009, och det är ju inte så bra om man skall göra en webbsida som handlar om dessertviner. Du kan läsa mer om vad han anser om utrycket dessertviner på hans blogg: Det finns inga dessertviner

Men vist är det riktigt, dessertviner är inget bra samlingsnamn, det låser denna grupp viner till desserten och det är olyckligt när det finns så många andra spännande kombinationer.